Belföld

Fokozatosan áll helyre a közlekedés a Keletiben

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Frissítés: Fokozatosan áll helyre a közlekedés a Keleti pályaudvaron, ahol korábban műszaki probléma okozott fennakadásokat.
Korábban az illetékesek azt közölték, hogy a biztosítóberendezés meghibásodása miatt átmenetileg nem indít és nem fogad vonatokat a Keleti pályaudvar – közölte a Mávinform. Esti tájékoztatásuk szerint korlátozottan, de már indít és fogad vonatokat a Keleti pályaudvar.

Estére ugyanis megjavították a biztosítóberendezést, így a pályaudvaron fokozatosan újraindul a vonatforgalom a Miskolc-Hatvan, a Békéscsaba-Szolnok-Újszász, a Hegyeshalom-Győr és a Kelebia-Kunszentmiklós vonalról. Csütörtök este és éjszaka több vonat még módosított menetrendben, másik (külső) budapesti állomásról indulhat és oda is érkezhet, továbbá hosszabb menetidővel közlekedik.

Délután még azt írtuk: nem működik a biztosítóberendezés, ezért átmenetileg nem indít és nem fogad vonatokat a Keleti pályaudvar – közölte a Mávinform a honlapján csütörtök délután.

A közlemény szerint a Budapest-Hatvan-Miskolc, a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon a vonatok Rákosig, a Budapest-Győr-Hegyeshalom és a Budapest-Kelebia vonalon pedig Ferencvárosig, illetve Kelenföldig közlekednek és onnan indulnak, jelentős késéssel.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint tűz ütött ki a pályaudvar egyik vágánya melletti elektromos elosztóhelyiségben, a kapcsolószekrényben. A lángokat a dolgozók porral oltóval megfékezték, a tűzoltók pedig megkezdték a kapcsolószekrény visszahűtését, az épület kiszellőztetését – tették hozzá.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik