Belföld koronavírus

Mikuláscsomagokat vitt az oltásra váró budai gyerekeknek a pénzügyminiszter

Varga Mihály Facebook-oldala
Varga Mihály Facebook-oldala

Varga Mihály pénzügyminiszter arról posztolt szerdán délelőtt a Facebook-oldalán, hogy ajándékcsomagokat vitt gyerekeknek egy budai egészségügyi intézménybe.

Karácsonyi adományokat adtam át a Budai Gyermekkórház részére. A csomagok tartalma azokhoz a bátor gyerekekhez kerül, akik a kórház gyermek Covid-oltópontján kapják meg védőoltásukat

– olvasható a fényképekkel gazdagon illusztrált posztban.

A kormányzati portálon épp egy hete jelent meg a hír, hogy megnyílik a lehetőség az 5-11 év közötti gyerekek oltására az erre kijelölt kórházi oltópontokon és a házi gyermekorvosoknál. Kedden a kormány a hivatalos Facebook-oldalán közölte, hogy egy tízéves kisfiú kapta meg az első koronavírus elleni gyermekoltást Magyarországon.

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az Országos Oltási Munkacsoport vezetője szerda reggel az állami televízióban arról beszélt, hogy eddig  38 ezren regisztráltak az 5-11 év közötti gyermekek oltására. A regisztrációt követő lépés az időpontfoglalás, amelyhez 2-3 napos visszaigazolási folyamat szükséges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik