Belföld

A rendőrök szerint fekete párducot láttak Kiskunhalason – videó

Kecskeméti TV
Kecskeméti TV

Fekete párducot láttak Kiskunhalason az elsődleges szakértői vélemény szerint. Egy állampolgár tett bejelentést a helyi rendőrségen pár nappal ezelőtt arról, hogy egy nagymacskát látott a városban.  Az állatról az egyik biztonsági kamera felvételt is készített.

A  Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy az elsődleges vizsgálatok alapján a felvétel valódi, és a szakemberek szerint egy fekete párduc lehet a felvételen. A szakértő elmondta, hogy:

  • a ragadozó kutya, macska, kecske méretű állatokkal táplálkozik,
  • alapvetően rejtőzködő életmódot folytat,
  • az állat kiszámíthatatlan, mivel vélhetően eddig emberek között élt fogságban,
  • nagy terület bejárására képes.

A rendőrök a társszervekkel együtt folyamatosan tájékoztatják a külterületen élőket a vadállattal kapcsolatos információkról. Azt kérik, hogy mindenki tájékoztassa a térségben élő és internetet nem használó hozzátartozóit. A társszervekkel együttműködve technikai eszközök telepítésére is sor került a szakemberek által meghatározott helyszíneken.

police.hu

A videó közzététele óta több bejelentés érkezett a rendőrségre, azonban azok közül csak egyet lehetett a keresett állathoz kötni. Ezen információk alapján a kiskunhalasi rendőrök azonnal a megjelölt helyszínre mentek, ami a korábbi felvételen látható területtől nem messze volt. Az egyenruhások nem találták a ragadozót, azonban valószínűsíthetően a nyomait találták meg a helyszínen.

A rendőrség arra kéri a környéken élőket, hogy ha információval rendelkeznek az állattal kapcsolatban, vagy látták, azonnal hívják a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-76/513-356-os számon, vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.​

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik