Belföld

Öt percig ment szembe a forgalommal az M85-ösön balesetet okozó idős férfi – videó

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Közúti baleset okozása miatt emelt vádat a Győri Járási Ügyészség egy nyolcvan éves férfivel szemben, aki rossz irányból hajtott fel az M85-ös autóútra és a végén balesetet okozott.

A férfi a párjával utazott júniusban az autójukban, úgy hogy az idős férfi vezetett. A férfi rossz irányból hajtott fel a nagycenki felhajtójánál a Sopron felé vezető útra, és a forgalommal szemben közlekedett.

Már öt perce haladt a forgalommal szemben, szembe jött vele egy tehergépjármű, valamint a tehergépkocsit szabályosan előző személyautó. A gépkocsi sofőrjének már nem volt lehetősége arra, hogy elkerülje a vele szemben haladó autót, érintőlegesen ütközött a vádlott járművével, a szalagkorlátnak csapódott, majd még az előzött teherautó oldalának is nekiütközött.

A balesetben a férfi és utasa nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, míg a szabályosan közlekedő jármű vezetője súlyosan megsérült. A vétkes sofőrrel szemben egy évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, az ügyészség indítványozta, hogy tiltsák el a járművezetéstől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik