Belföld

Három balesetet okozott egy drogos ámokfutó Sopronban

police.hu
police.hu

Egy óra leforgása alatt három személyi sérüléssel végződő balesetet okozott egy 33 éves budapesti férfi Sopronban.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a férfi egy Audival közlekedett tegnap Sopronban, a Turista utcában, amikor elsodort egy út jobb oldalán sétáló 80 éves férfit, aki elesett és megsérült.

A sofőr megállás nélkül sorsára hagyta a sérültet, és a Szőlőskert utcában egy Honda típusú személygépkocsi előzésébe kezdett, de nem tartott megfelelő oldaltávolságot a manőver során és nekiütközött.

A sofőr ezúttal sem állt meg, helyette nagyobb sebességre kapcsolt és a Thirring Gusztáv utca kereszteződésénél egy Toyota típusú kocsinak is nekihajtott, majd egy családi ház betonkerítésének csapódva állt meg.

police.hu

A balesetben a gyalogosan közlekedő soproni férfi, valamint az Audi sofőrje és 22 éves utasa is megsérült, őket a mentők kórházba vitték. Minden balesettel érintett kocsiban anyagi kár keletkezett.

A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a balesetek okozója ittasan és kábítószer hatása alatt vett részt a közlekedésben, illetve vezetői engedéllyel sem rendelkezett. A Soproni Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított a 33 éves budapesti férfivel szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik