Belföld

Gyurcsány nem fog kampányolni, mert Márki-Zay megkérte erre

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt országjárása során Gyurcsány Ferenc DK-elnökkel is összefutott. A találkozójukról Gyurcsány számolt be.

– Nagyon jó találkozó volt, Arató Gergellyel mentem. Azt kérte a kapitány, hogy ne kampányoljak. Így fogok tenni. Akkor így – írta röviden a volt kormányfő.

Az ATV megkereste Márki-Zay Pétert, hogy valóban ezt kérte Gyurcsánytól.

– Nyilvánvalóan nem. Tehát nem pontos ez a beszámoló, természetesen hetekkel ezelőtt valóban beszéltünk Gyurcsány Ferenc elnök úrral, és én azt a javaslatot tettem, hogy ne a pártok vigyék ezt a kampányt, így Gyurcsány Ferencnek a személyes közreműködése ebben a kampányban is erre vonatkozik. Én azt szeretném kérni a pártoktól, hogy ne pártos kampányt folytassunk, hanem a miniszterelnök-jelölt és a 106 jelöltnek a kampányát. Erről valóban beszéltünk – mondta Márki-Zay Péter az ATV Híradójának, aki szerint nem lenne hatékony, ha Gyurcsány megjelenne valamely választókerületben az ellenzéki jelölt mellett kampányolni.

Arra a kérdésre, hogy ha Gyurcsány Ferenc megjelenne egy választókörzetben az ellenzéki jelölt mellett kampányolni, az zavarná-e, a közös miniszterelnök-jelölt úgy reagált: “én azt gondolom, hogy nem lenne hatékony”. De azt is leszögezte, hogy nem fogják megtiltani sem Gyurcsány Ferencnek, sem egyik másik jelöltnek sem a kampányolást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik