Belföld koronavírus

Egyre bizonyosabb, túl vagyunk a negyedik hullám tetőpontján

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

Az elmúlt 24 órában 6884 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 182 922 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, írja a kormányzati oldal.

Az új fertőzöttek friss száma durván 30 százalékkal marad alatta az egy héttel ezelőttinek. Napok óta lefele konyul a fertőzöttségi görbe, vagyis a negyedik hullám tetején túl vagyunk.

Elhunyt 166 beteg, ez 13 százalékos csökkenés a múlt pénteken közölthöz képest. Úgy fest, a mozgóátlag alapján, hogy itt is kezd tetőzni a görbe, vagy legalábbis a csúcs közelében lehetünk. Az elhunytak száma így 36 429-re emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 177 596, majdnem hétezerrel kevesebb, mint tegnap.

6939 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, egy héttel ezelőtthöz képest közel 10 százalékos a csökkenés. Tegnap ennél 180-nal jelentettek magasabb számot.

Közülük 573-an vannak lélegeztetőgépen. Ez csupán hattal marad el a tegnap közölttől.

A beoltottak száma 6 176 567, közülük 5 883 873 már a második oltását is megkapta, 2 906 959 fő pedig már a harmadik oltást is felvette. Vagyis egy nap alatt durván 5-5 ezren kapták meg az első és második oltásukat, valamint 42 ezren a harmadikat.

Már lehet regisztrálni az 5-11 éveseket oltásra. Az oltás december 15-től indul Orbán Viktor kormányfő mai ígérete szerint.

Made with Flourish

Az Oltási akcióban már összesen 1 millió 314 ezren vettek fel oltást, az akció december 12. vasárnapig tart, addig lehet előzetes időpontfoglalás nélkül menni az oltópontokra. Hamarosan megnyílik az időpontfoglaló az 5-11 éves gyermekek oltásához is, csak az érvényesített regisztrációval rendelkező szülők fognak tudni időpontot foglalni, írja a kormányzati oldal.

„Felhívjuk az 5-11 éves gyermeküket beoltatni kívánó szülőket, hogy érdemes minél előbb regisztrálni a gyermeket a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, mert csak az érvényes regisztrációval rendelkező szülők fognak tudni időpontot foglalni a gyermeknek. A szülők a gyermek adataival és eddig a regisztrációnál még nem használt e-mail-címmel regisztrálhatják a gyermeket. Kérjük a szülőket, hogy a regisztrációnál pontos adatokat adjanak meg! A regisztráció után 1-3 napot tarthat az adatok hitelességének ellenőrzése és érvényesítése. Az internetes időpontfoglaló hamarosan megnyílik, erről külön tájékoztatást fogunk adni.  Az időpontfoglalóba csak az érvényesített regisztrációval rendelkezők fognak tudni belépni.  A jövő héten 69 ezer gyermek oltására elég vakcina érkezik hazánkba, az oltás december 15-től kezdődik az erre kijelölt kórházi oltópontokon és a vakcinát igénylő házi gyermekorvosoknál. ”

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Olvasói sztorik