Belföld

Havasi Bertalan: Hírlapi kacsa, hogy Orbán Viktor Erdélybe megy disznóvágásra a hétvégén

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor Erdélybe látogat a hétvégén, hogy részt vegyen egy disznóvágáson, amire egy helyi politikus hívta meg – erről először a román Mediafax hírügynökség írt csütörtökön, majd a cikket több hazai hírportál is átvette. A Transindex annyit még hozzátett ehhez, hogy Orbán Szatmárnémetibe is ellátogat majd, ahol az RMDSZ képviselőivel találkozik.

Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét arra kértük, hogy erősítse vagy cáfolja meg a román hírügynökség információit, és rákérdeztünk arra is, hogy amennyiben tényleg Erdélybe utazik a miniszterelnök, kinek a meghívására vesz részt a disznóvágáson, és kikkel találkozik még erdélyi látogatása során.

Havasi kérdéseinkre csak annyit válaszolt, hogy:

ez hírlapi kacsa.

Vagyis Orbán Viktor nem megy erdélyi disznóvágásra a hétvégén.

Frissítés!

Mivel a Mediafax arról írt, hogy Orbán Viktort a Román Ökológiai Párt (Partidul Ecologist Român) tagja hívta meg a nagybányai Castel Transilvania nevű luxushotel disznóvágására, a Transindex megkereste a párt elnökét. Dănuț Pop a portál kérdésére közölte, hogy nem volt semmiféle kapcsolatfelvétel a politikai alakulat és Orbán Viktor között, a magyar miniszterelnöknek nem küldtek  meghívót semmiféle magánrendezvényre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik