Belföld

Ónos eső miatt riasztást adtak ki az ország nagy részére

MTVA/Bizományosi: Turbéky Eszter
MTVA/Bizományosi: Turbéky Eszter

Csütörtök hajnalban a Dunántúlon és a Duna vonalának sávjában vegyesen kell számítani esőre, havas esőre, ónos esőre, főként nyugaton, északnyugaton havazásra – írja az Időkép.

Az ónos eső miatt riasztást adtak ki az ország egy részére:

 

Kezdetben a szél is erős lehet. Napközben a havazás nyugaton, északnyugaton folytatódhat, keleten és délen eső várható, északon változó halmazállapot. A déli órákban -1 és +8 fok közötti értékekre van kilátás.

Pénteken még keleten lehet gyenge eső, a Dunántúlon kisüt a nap. Néhol nehezen oszlik fel a reggeli pára, köd. A minimum-hőmérséklet -9 és +2 fok, a csúcshőmérséklet -1 és +5 fok között alakulhat.

A katasztrófavédelem is felhívta a figyelmet az ónos eső veszélyeire. Kérték, hogy aki teheti, ónos eső miatt érvényben lévő riasztás ideje alatt ne induljon útnak. Ha az utazás elkerülhetetlen, csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival induljanak el. Az autóba tankoljanak a szokásosnál több üzemanyagot és vigyenek magukkal feltöltött mobiltelefont, tartalék ruhát, ásványvizet és egy kis ételt, arra az esetre, ha hosszabb ideig kellene várakozni. Akik a tömegközlekedést választják, számítsanak megnövekedett várakozási időre – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik