Belföld

Kubatov szerint Völnernek a képviselőségről is le kell mondani, ha kiderül, hogy bűnös

Le kell mondania a parlamenti mandátumáról a korrupciós ügybe keveredett korábbi államtitkárnak, Völner Pálnak, ha az igazságszolgáltatás kideríti a bűnösségét.

Ezt mondta az RTL Híradónknak Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke, hozzátéve, hogy „ez a dolog még csak folyamatban van”.

Völner kedden, Polt Péter közleménye után bejelentette, hogy lemond az Igazságügyi Minisztérium államtitkári posztjáról. A legfőbb ügyész közleménye szerint hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt nyomozás folyik a fideszes politikus ellen.

Kubatovot arról is kérdezte az RTL, hogy Varga Judit igazságügyi miniszternek követnie kell-e államtitkárát, terheli-e őt is politikai felelősség a történtekért. Erre a kormánypárt alelnöke azt állította, nem ismeri a minisztérium működését, ezért azt sem tudja megítélni, hogy Varga Juditnaj van-e felelőssége az ügyben.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint viszont egyértelműen van, és Orbán Viktornak is le kellene mondania. Márki-Zay Péter arról beszélt a Híradónak, hogy a miniszterelnök közös kampányvideóban szerepelt Völner Pállal októberben, amikor szerinte már tudhattak a vesztegetésről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!