Belföld europoli

Bizottság: Idén már valószínűleg nem kapja meg a helyreállítási pénzt Magyarország

Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

A Politico reggeli hírlevele szerint Magyaroszág és Lengyelország idén már nem kapja meg a nagy koronavírus-segélycsomagban megpályázott pénzeket.

Brüsszel formálisan még mindig vizsgálja a két pályázatot, de Valdis Dombrovskis, a bizottság elnökhelyettese azt mondta a lapnak, hogy valószínűtlen, hogy még idén befejeznék a munkát, főleg, mert nem látnak jelentős változást a pályázatokban, és ez tudná felgyorsítani a folyamatot.

A bizottság és a tanács többségének szavazata már ahhoz is kell, hogy az előfinanszírozást lehívhassa Magyarország a pályázatból, ami több mint kétezer milliárd forintnyi támogatást adna a magyar gazdaságnak. Csak az előfinanszírozás körülbelül 250 milliárd forint lenne, ez pedig most késni fog.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik