Belföld

Németh Szilárd az új német kormány kapcsán azt mondta, ugyanolyan erőszakos kihívásokkal kell szembenéznie az országnak, mint 1944-ben

Beiktatták az új német kormányt, Németh Szilárd honvédelmi államtitkár pedig ennek kapcsán azt mondta,

Ma ugyanolyan, Magyarország keresztény kultúráját, nemzeti örökségét, a magyarok jövőjét fenyegető erőszakos kihívásokkal kell szembenézni, mint 1944-ben.

Szerinte az új német koalíciós program aláírói nemcsak saját országukat, hanem egész Európát meg akarják változtatni, meg akarják alapítani az „új birodalmat”, az európai egyesült államokat, elvéve ezzel a nemzetállamok, így Magyarország szuverenitását is.

1944-ben egyébként a náci német hadsereg megszállta Magyarországot. Németh Kőszegen, Kis János altábornagy halálának 77. évfordulóján beszélt.

Például arról is, hogy meg akarják szüntetni nemzeti önazonosságunkat, magyarságunkat, keresztény hitünket, és „fényes bevándorlójövőt” szánnak nekünk. Szétzilálnák családjainkat is, elvennék tőlünk a saját gyermekeink nevelésének jogát, beengednék óvodáinkba és iskoláinkba az LMBTQ-szervezeteket, állítja Németh.

Tudjuk, hogy milyen veszéllyel, testi, lelki és szellemi nyomorral, valamint gazdasági és kulturális hátránnyal jár nemzeti önállóságunk elvesztése

– tette hozzá az államtitkár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik