Belföld

Vallott Deutsch apósának gyilkosa: szerinte jogtalanul tartózkodott a lakásban a volt futballista

RTL KLUB
RTL KLUB

Letartóztatást indítványozott a Fővárosi Főügyészség azzal az 57 éves férfival szemben, aki pár nappal ezelőtt megölte Lazsányi Lászlót, az MTK és a Csepel volt futballistáját egy Nánási úti apartmanházban. A meggyilkolt férfi Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő apósa volt. A volt futballistát az albérlője szúrta halálra.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre közölte, hogy szökés, elrejtőzés, valamint az eljárásban való jelenlétének biztosítása érdekében indítványozták a minősített emberöléssel meggyanúsított férfi letartóztatását. Kérdésünkre azt mondta, hogy a gyanúsított részletes vallomást tett a kihallgatása során.

Azt mondta, hogy szerinte a sértett jogosulatlanul tartózkodott a lakásban. Elismerte, hogy szúrt felé, de azt állította, hogy nem akart mély sebet okozni neki.

– mondta a szóvivő.

A férfi bűncselekménye tíztől húsz évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel büntethető bizonyítottság esetén. És bejelentett lakcíme és munkahelye nincs, ez pedig szintén indokolttá tette a letartóztatását.

A Blikk a gyilkossággal kapcsolatban azt írta, hogy az informatikusként dolgozó feltételezett elkövető két nappal a 67. születésnapja előtt végzett Lazsányival. Azt írják, hogy eleinte nem volt probléma, de pár hónappal ezelőtt már késett a bérleti díj fizetésével, az utóbbi hónapokban pedig már egyáltalán nem fizetett.

„Többször is távozásra szólították fel, Lazsányi László is határozottan kérte, hogy hagyja el a szobáját. Sőt, a zárat is többször cserélték. A férfi azonban egyre erőszakosabban tért vissza, volt, hogy az ajtó zárját is felfeszítette. Péntek délután is úgy tért vissza, hogy a szobája ajtaján már új zár volt. Ekkor elővette a nála lévő vadászkést, és azzal feszítette fel a zárat. Erről értesülve ment fel a Dunára néző apartmanba László, és kérte számon a történteket. A vita veszekedésig fajult, ekkor a korábbi bérlő a behatoláshoz korábban használt vadászkéssel megszúrta az ingatlan tulajdonosát” – mondta a lap forrása.

Értesüléseink szerint az egyik dolgozó ekkor hívta a rendőröket, akik már útban is voltak a helyszín felé, amikor a gyanúsított végzett áldozatával.

Frissítünk!

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője későbbi megkeresésünkre azt közölte, hogy a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően letartóztatta a minősített emberöléssel gyanúsított férfit.

Kapcsolódó
RTL Klub: Ismert fideszes politikus apósa az óbudai késelés áldozata
Pénzügyi vita vezetett odáig, hogy az albérlő halálra szúrja a férfit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik