Belföld

Karácsony szerint a Szalamandra-völgyet kell megvédeni, nem a Mocsárosdűlőt

Karácsony Gergely Facebook-oldala
Karácsony Gergely Facebook-oldala

Védett területté fogjuk nyilvánítani Szalamandra-völgyet, a Budaliget és Solymár közötti utolsó, még be nem épített keskeny erdőt!

így kezdődik a főpolgármester vasárnapi Facebook-bejegyzése.

Amint arról többször beszámoltunk, politikai vita keveredett az elmúlt időszakban abból, hogy a fővárosban ellenzékben lévő Fidesz szerint a Mocsárosdűlőn – a III. kerület Rómaifürdő „feletti” részén – egy jelenlegi zöldterületen a Karácsony Gergely-féle városvezetés támogat egy nagyszabású lakópark-fejlesztést. A főpolgármester ezzel szemben azzal érvel, hogy éppen az ő kezdeményezésére szűkítették a Mocsárosdűlő beépíthetőségének a mértékét.

Ennek a vitának részeként ma Karácsony egy másik zöldterületnek a védelméről tett közzé egy posztot.

Van ma Budapesten olyan zöld, erdős rész, amely beépíthető. Ez a fideszes propagandamédia állításával ellentétben nem a Mocsárosdűlő, ahol egyedülálló módon 650 ezer négyzetméterrel csökkentettük a terület beépíthetőségét, és éppen dolgozunk egy 1,5 milliárdos EU-s támogatáson, amelyet a terület természetvédelemre költhetnénk. Tehát, nem a Mocsárosdűlő, hanem a II. kerületi Szalamandra-völgy néz szembe a beépítés veszélyével, egy 70 éves bükkerdő tele védett állattal.

Karácsony-szerint ezt a hírt a „fideszes propagandamédiában” hiába is keresnénk, mivel állítása szerint ezt a területet az Orbán-kormány „játszotta át Tiborcz István üzlettársának, az akkori fideszes önkormányzat pedig semmit nem tett azért, hogy a terület beépíthetőségét kizárja.”

Ellentétben a fideszes politikusokkal, akik maximum szavazatszerzés miatt öntik le magukat néha egy kis halványzölddel, mi komolyan gondoljuk a természetvédelmet, és nem csak beszélünk róla, ezért a december 15-i a fővárosi közgyűlésen, Őrsi Gergely, a II. kerület jelenlegi polgármesterének javaslatára a Szalamandra-völgyet helyi jelentőségű védett természeti területté fogjuk nyilvánítani

– zárja a bejegyzést Karácsony, aki a poszthoz Tüttő Kata főpolgármester-helyettes (minden bizonnyal a helyszínen készült) fotóit töltötte fel, amelyeken egy szalamandra látható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik