Belföld

Koronavírus: Szerdától lehet regisztrálni a kicsik oltására

Rosta Tibor / MTI
Rosta Tibor / MTI

December 14-én, a tervezettnél egy héttel korábban érkezik az 5-11 éves korosztálynak szánt Pfizer oltás Magyarországra, a szülők pedig előreláthatólag december 8-tól tudnak majd online időpontot foglalni gyerekeiknek – derül ki abból a körlevélből, melyet a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő küldött a házi gyerekorvosoknak.

A hvg.hu birtokába került levél szerint a védőoltások beadásának egyik helyszíne a kórházi oltópont lesz, ugyanakkor a házi gyermekorvosi és vegyes praxisokban is beadhatják a Pfizer vakcinát. Mivel egy ampulla 10 adagos kiszerelésű, rendelőnként 10 fős csoportokat kell létrehozni.

A gyerekorvosoknak fel kell mérniük, hogy hány gyereket akarnak náluk beoltatni, ezt jövő keddig le kell jelenteniük az illetékeseknek. Ez azért is fontos határidő, mert a beérkező Pfizer-oltásokat az előzetes igényfelmérés alapján fogják szétosztani az országban – írta a lap.

Az Európai Gyógyszerügynökség november 25-én engedélyezte az 5-11 éves korosztály oltását az Európai Unióban, amihez új szállítmányok érkeznek, mert a gyerekek kisebb adagot kapnak, mint a felnőttek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik