Belföld

Ellepték a Városligeti Műjégpályát a BRFK rendőrei, ezt kérik a karácsonyi őrület előtt

police.hu
police.hu

Korcsolyázással egybekötött sajtótájékoztatót tartottak a BRFK kommunikációs csapatának a tagjai a Városligeti Műjégpályán, hogy felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy mit érdemes tennünk a testi és anyagi értékeink megóvása érdekében a téli időszakban, és a karácsonyi őrület előtt.

Miközben a korizó gyerekek jól lefárasztották az egyenruhásokat, elhangzottak a legfontosabb figyelmeztetések is. Elmondták, hogy Budapest területén számos rendezvény szolgálja az ünnepekre való hangolódást és felkészülést, illetve a téli szabadidős kikapcsolódást. Ezek az események pedig csak úgy vonzzák a zsebeseket és a tolvajokat.

Fontos, hogy értékeinket lehetőség szerint az elől lévő zsebeinkbe helyezzük el, hogy folyamatosan rálássunk, azaz ne tegyük a farzsebbe vagy a háton viselt táskába. Korcsolyázás vagy más sportolás közben közben is ügyeljünk arra, hogy tárcánkat, telefonunkat, kulcscsomóinkat zárható zsebbe tegyük, hogy a folyamatos mozgás miatt ne hagyjuk el az értékeinket. 

police.hu

A BRFK azt kéri, hogy még a lerakott kabátot se hagyjuk őrizetlenül A karácsonyi vásárokon és más, sok embert vonzó helyszíneken a budapesti rendőrök mellett civil ruhás nyomozói is ügyelnek az emberek biztonságára.

A zsebtolvajok mellett fontos téma volt a közlekedési balesetek megelőzése és elkerülése is. Ez pedig nemcsak az autósokra, hanem minden közlekedőre vonatkozik.

Minden elindulás előtt ellenőrizni kell például a gumiabroncsok állapotát, de teszteljük le a fékeket,s  próbáljuk ki a lámpákat is. A hideg beköszöntével cseréltessük le az abroncsokat téli gumikra, és ne csak a hajtott kerekeken, hanem valamennyin.

Police.hu

Hosszabb útra pedig csak réteges, meleg öltözetben induljunk el. Természetesen legyen nálunk innivaló, ennivaló. És szerezzünk be jégkaparót, jégoldó sprayt, hóláncot, vontatókötelet, autóban használható telefontöltőt.

Fontos tudnivaló, hogy akár az ötszörösére is növekedhet a fékút hossza a havas, jeges utakon.  A balesetek és a tragédiák elkerülése érdekében csökkentsük a sebességet, és fokozottan tartsuk be az elsőbbségadás szabályait és a követési távolságot. Mert csak így érhet mindenki haza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik