Belföld

Karácsony: Gansperger annyira baloldali, mint Fürjes Balázs

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A főpolgármester szerint a Fidesz volt könyvelője a jövőben be se teheti a lábát a Városházára.

Karácsony Gergely közösségi oldalán jelentette be, hogy összeült csütörtökön a vizsgálóbizottság, amelynek több gigabájtnyi  dokumentumot adtak át. A főpolgármester szerint az úgynevezett Városháza-ügy ugyanakkor egyetlen mondatban összefoglalható:

fideszes pénzemberek meg akarták szerezni maguknak, vagy más Fidesz-oligarcháknak a Városházát, de mi nem adjuk. És pont.

A főpolgármester reméli, a rendőrség kideríti, kik követtek el  bűncselekményeket azért, hogy a budapesti ellenzék egyes vezetőit lejárassák a „lakájmédiában”. Szerinte rendőrségnek és a vizsgálóbizottságnak először a kulcsfigurát, Gansperger Gyulát kellene meghallgatnia, mert amerre ő jár,

ott lehallgatják a beszélgetéseit. (…) Hogy ő a kulcsfigura, hogy amerre ő járt, onnan manipulált hangfelvételek szivárognak, már önmagában erősen utal rá, hogy itt a Fidesz által megrendelt, fideszesek által végrehajtott, orosz módszer szerinti titkosszolgálati akció zajlott. Vegytiszta provokáció.

Karácsony Gergely lapunk cikkét ajánlja annak, akit részletesen  érdekel Gansperger Gyula előélete, de külön is kiemeli, hogy Simicska Lajos mellett ő volt a Fidesz egyik legfontosabb gazdasági háttérembere azokban az időkben, amelyekről Bayer Zsolt úgy írt egykoron, hogy „lassan kezdtünk úgy kinézni, mint valami kokainbáró rezidenciája Kolumbia-alsón”.

Kapcsolódó
Kicsoda Gansperger Gyula, aki a Fidesz főkönyvelőjéből lett a Városháza-ügy kulcsszereplője?
Végigvesszük, mit csinált az elmúlt harminc évben a Fidesz egykori pénzembere, aki bevonta egykori főnökét, Bajnai Gordont is a Városháza-ügybe.

A kormánypárti sajtó baloldalinak nevezi, mert a Bajnai Gordon vezette cégnél dolgozott, de Karácsony szerint e logika alapján az  ugyanazon cégnél dolgozó Fürjes Balázs is az,

vagyis a Fidesz 2022-ben egy baloldali jelöltet indít a XII. kerületben. Szerintem az urak ezt kikérnék maguknak.

Kapcsolódó
Bajnai Gordon: Mióta konszolidált demokráciákban dolgozom, eltompultak a vészjelző reflexeim
Nagyinterjú a Városháza-botrányról a volt miniszterelnökkel.

Gansperger Gyulát a főpolgármester egyébként nem ismeri, vele a 2019-ben megválasztott fővárosi vezetés egyetlen tagja sem tárgyalt soha, semmiről. Már nem is fog, mert a jövőben be se teheti a lábát a Városházára – közölte Karácsony Gergely.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik