Belföld

Film készül a Vadászati Világkiállításról, amit az állam 25 millió forinttal finanszíroz meg

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A Filmintézet négy dokumentumfilm támogatásáról döntött, a Világkiállításról szóló projekt kapta holtversenyben a legtöbb pénzt.

A Nemzeti Filmintézet (NFI) bőséges támogatásának köszönhetően dokumentumfilm készül a nemrég véget ért Vadászati Világkiállításról. A fejleményekről hírt adó Népszava arról ír, hogy az NFI legutóbbi döntése értelmében négy dokumentumfilm elkészítését is támogatják, ezek között szerepel a 17 milliárd forintból megrendezett Világkiállítás bemutatása is.

Az Egy a Természettel! című dokumentumfilm a 2021 őszén megrendezett Nemzetközi Vadászati és Természeti Világkiállítást dolgozza fel. A nagysikerű rendezvényt bemutató alkotást Gaszner Veronika készíti a Filmintézet 25 millió forintos támogatásával

– olvasható a Filmintézet közleményében.

A szövegben megjegyzik, hogy az NFI mintegy két éve nyújt támogatást a televíziós bemutatásra és streaming szolgáltatásra készülő alkotásokra pályázati úton. Teszik mindezt azért, mert a teljes magyar mozgóképszakma összehangolt tevékenységéért felelős szervezet elkötelezett abban, hogy a mozifilmek mellett tartalmas, kulturális értéket teremtő és a nézők számára különleges élményt nyújtó televíziós alkotások is készüljenek.

A Vadászati Kiállításról szóló projekt mellett készül egy dokumentumfilm a szabadkai származású, ötszörös válogatott labdarúgó, Siflis Géza kalandos életéről és tragikus haláláról 6,3 milliós támogatással megfejelve, Szemük fénye címmel egy látássérült fiatal életét felölelő és bemutató alkotás szintén 25 millió forintos támogatásból, valamint egy jezsuita misszionáriusok életét és Afrikában végzett munkásságát bemutató film, amire összesen 20 millió forintot ad a Nemzeti Filmintézet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik