Belföld

A 4iG megvette a Digit több mint 230 milliárd forintért

Jászai Gellért szerint ezzel a legnagyobb hazai távközlési vállalatok közé léphetnek.

Magyarország egyik vezető telekommunikációs és médiaszolgáltató vállalatának megszerzésével folytatja stratégiai távközlési portfóliójának építését a 4iG Nyrt., miután a társaság megállapodott, és végleges adásvételi szerződést kötött az RCS & RDS konzorciummal a DIGI Távközlési Kft. és leányvállalatai megvásárlásáról – írta meg mindezt az Index a Budapesti Értéktőzsde információira hivatkozva.

A lap szerint miután lezárult a Digi márciusban indított átvilágítása, immár semmi akadálya nem volt a szerződéskötésnek, melynek eredményeként megszületett a végleges megállapodás.

A Digiért a 4iG 625 millió eurót, azaz megközelítőleg 232 milliárd forintot fizetett a romániai RCS & RDS csoportnak.

A tranzakcióval kapcsolatban Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója azt mondta, a telekommunikációs iparágban végrehajtott hazai és nemzetközi akvizícióinknak köszönhetően egy új regionális távközlési csoport alapköveit rakták le az elmúlt nagyjából egy éves periódusban. Az akvizícióknak köszönhetően pedig arra is lehetőségük van, hogy megerősítsék piaci pozícióikat az infokommunikációs szektorban, és a legnagyobb távközlési vállalatok közé lépjenek Magyarországon is.

A budapesti tőzsdén is forgó 4iG Jászai Gellért többségi érdekeltsége, aki tavaly vásárolta ki a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó tőkealapok megmaradt tulajdonrészét. Múlt héten írtunk arról, hogy a Rheinmetall német hadiipari konszern is tulajdont szerezhet a cégben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik