Belföld

132 ittas vagy betépett sofőrt fogtak Budapesten hat nap alatt

police.hu
police.hu

Hat nap alatt 126 ittas és hat bódult járművezetőt szűrtek ki a forgalomból a rendőrök Budapesten. A BRFK tájékoztatása szerint 112 olyan sérüléssel járó közlekedési baleset történt a főváros útjain az első kilenc hónapban, amit ittas sofőrök okoztak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság novemberében az ittas, bódult, valamint az agresszív, a közlekedési szabályokat szándékosan megszegő járművezetők kiszűrésére szervezett akciót. És az eredmény nem is maradt el.

A hat pénteki és szombati napot érintő ellenőrzés-sorozat alatt 126 ittas és hat bódult sofőrrel szemben intézkedtek a rendőrök. Elfogtak még egy embercsempészt, két bűncselekmény miatt körözött személyt, három embert kábítószer birtoklása, egyet jogellenes magyarországi tartózkodás miatt, két járművezetőt pedig azért, mert az eltiltás ellenére is vezettek.

Előállítottak öt sofőrt is, akiknek nem volt jogosítványa, egy embert pedig járművezetés tiltott átengedése miatt. A rendőrök 84 büntető és 55 szabálysértési feljelentést tettek összesen. 63 esetben közigazgatási bírságot, 50 esetben pedig helyszíni bírságot szabtak ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik