Belföld

Tíz évet kapott T. Teofil, aki szíven szúrta az ismerősét a pécsi szállón

police.hu
police.hu

Jogerősen tíz év börtönre ítélte a Pécsi Törvényszék azt a 23 éves férfit, aki tavaly októberben szíven szúrta az ismerősét egy pécsi munkásszállón. T. Teofil a büntetés 3/4 részének kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

A férfi tavaly augusztusban költözött a város szélén lévő, munkásszállóba, ahol a későbbi áldozat is lakott. A két férfi kezdetben jó kapcsolatban volt egymással, együtt jártak szórakozni, barátságuk azonban meglazult, miután Teofilhoz költözött a barátnője.

Az ominózus este a terhelt a barátnőjével és egy közös ismerősükkel sörözött és borozott a munkásszálló egyik szobájában, amikor bekopogott hozzájuk az ittas sértett.

T. Teofil ekkor felszólította, hogy távozzon, aminek ő eleget is tett.Negyedóra múlva azonban ismét kopogtatott a szoba ajtaján, ekkor a vádlott kiment. A hozzájuk érkező férfi ekkor közölte Teofillal, hogy nem tetszik neki, ahogy vele viselkedik, de a vádlott felhívására ismét távozott. 

Ekkor a sértett nem a saját szobájába ment, hanem egy másikba, ahol egy férfi lakott, akit korábban ismeretlen személyek bántalmaztak. A férfi öntudatlan állapotban feküdt a helyiségben.

ugyeszseg.hu

T. Teofil nagyon mérges lett a sértettre, bosszantotta a viselkedése, és az is, hogy mert előző nap bántalmazta a gondnokot. Ezért a vádlott a sértett után ment, a társaságában lévő nő és férfi követték, mert látták, hogy a terhelt nagyon ideges.

T. Teofil bement abba a szobába, ahol a későbbi áldozata is tartózkodott, ahol meglátta, hogy a szoba lakója a földön fekszik és a sértett felette áll. A sértett T. Teofil felé fordult, aki ekkor többször is ököllel arcon ütötte, azért, amit mondott a barátnőjére és bántotta a gondnokot. 

A nő és a társaságában lévő férfi próbálták megakadályozni a vádlottat a cselekményben. T. Teofil felkapott egy kért, de  a férfi és a nő elvette tőle. Ezután férfi felvette egy másik kést: “Akkor így jártál, most megszurkállak” – mondta T. Teofil, majd megvágta volt barátja arcát, és szívtájékon szúrta. A megkéselt férfi olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik