Bp-Autósok
Belföld

Nem tetszett neki az előzgetés, büntetőfékezett az M5-ösön

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a kecskeméti férfival szemben, aki január közepén büntetőfékezett egy teherautó előtt az M5-ösön.

A „Bp-i autósok közössége” oldalon tettek közzé annak idején a videót a szabálytalanul közlekedő autósról. A történteket egy menetrögzítő kamera örökítette meg. A felvételen látható, hogy egy tehergépkocsi több kamion előzésébe kezdett, amit a mögötte haladó személyautó nem nézett jó szemmel. Ezért amikor a teherautó befejezte a manővert, az őt követő jármű – irányjelzés és megfelelő oldaltávolság tartása nélkül – elé vágott, majd indokolatlan fékezésbe kezdett.

Az internetre kikerült videó a rendőrséghez is eljutott, ezért közúti veszélyeztetés miatt eljárást indítottak az ismeretlen személlyel szemben. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési szakemberei a térfigyelő kamerák felvételeit is elemezték, majd beazonosították a bűncselekmény elkövetőjét.

A 32 éves kecskeméti férfit gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezték a vezetői engedélyének visszavonását. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó