Belföld

Eső, havas eső, havazás – ez vár ránk péntektől

Varga György / MTI
Varga György / MTI

Péntekre egy mediterrán ciklon hoz borongós, esős időt, de délután nyugaton, északnyugaton helyenként az esőt havas eső, a magasabb hegycsúcsokon pedig havazás válthatja fel – írja az Időkép. Este az északi csúcsokon is előfordulhat havas eső, havazás. A változó irányú szél többfelé megélénkül, délkeleten megerősödhet. Hajnalban -4 és +5, napközben 1 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, az alacsonyabb csúcsértékeket nyugaton, északnyugaton mérhetjük.

Szombaton több tájegységünkön előfordulhat kisebb eső, illetve átmeneti záporok a rövid napos időszakok mellett, kezdetben néhol havas eső is eshet, illetve nyugaton szállingózhat a hó. Csak helyenként élénkülhet meg a délkeleti szél. Napközben 2-12 fokra van kilátás, délen, délkeleten lehet enyhébb az idő.

Vasárnap újabb csapadékzóna halad át az ország fölött nyugatról kelet felé, többnyire eső, zápor várható, de nyugaton és északon a magasabban fekvő tájakon havas eső, a hegyekben átmenetileg havazás is kialakulhat. Helyenként élénk lesz a szél. Délután 3 és 13 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik