Belföld

„Ezzel még tartozom” – mondta az ápolónak behúzó pánikbeteg

Demecs Zsolt / MTI
Demecs Zsolt / MTI

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a Marcali Járási Ügyészség azzal a 23 éves nővel szemben, aki a vágott sebének ellátását követően ököllel ütötte arcon az ápolót a kórházból való távozásakor.

A vád szerint a fiatal nő egy törött pohárral elvágta kezét egy tavaly novemberi napon, ezért a Marcali Városi Kórházba ment. A nőt az egyébként mentőtisztként dolgozó, de aznap ügyeletet ellátó ápoló fogadta, majd az ügyeletes orvos varrta össze sebét.

A seb ellátását követően az évek óta pánikbetegséggel küzdő terhelt tünetei felerősödtek, pánikrohama volt, amit a sértett és több dolgozó sikeresen kezelt. Amikor a nő ellátása befejeződött, a már nyugodtabb nőnek azt mondta az ápoló, hogy a kérése ellenére sem fogják értesíteni szüleit, hiszen már ő is képes telefonálni.

A fiatal nő az őrző kórteremből fel is hívta szüleit, akik a kórházba siettek. A hozzátartozóinak történő átadásakor azonban a nőnek ismét pánikrohama lett, melynek során a szülei értesítésének mellőzését is sérelmezte. Ezt követően a nő a kerekesszékből való felsegítésekor az ápolóhoz fordult, majd „ezzel még tartozom” kijelentéssel indulatból ököllel kis erővel megütötte arcán.

Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik