Belföld

Halálos gázrobbanás volt egy vésztői házban

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete éjszaka a Békés megyei Vésztőn, a Szabó Pál utcában. Mukics Dánielnek, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének a tájékoztatása szerint hat járművel huszonkét tűzoltó érkezett a helyszínre, akik három irányból kezdték oltani a kilencven négyzetméteres, egyszintes családi házat.

Ekkor már az épület egésze lángokban állt. A tűzben két gázpalack is felrobbant. A tűzoltók beavatkozás közben találtak rá a ház idős lakójának holttestére. Hozzátették, a lángok továbbterjedését másfél óra alatt sikerült megakadályozni, a tűz eloltása pedig csaknem három órát vett igénybe. Nem zárható ki, hogy a tüzet egy elektromos hősugárzó okozta, azonban a keletkezési körülményeket tűzvizsgálati eljárás fogja tisztázni.

Csak a múlt héten nyolcan vesztették életüket lakástűzben. Gyakori, hogy a fűtési rendszer hibája vezet lakástűzhöz. Mindegy, hogy milyen technológiával fűtünk, ezek hőtermelő, gyakran nyílt lánggal égő berendezések, a meghibásodásukból, figyelmetlen használatukból lakástűz keletkezhet. Fontos ezeket karbantartani, a közelükből pedig minden éghető anyagot elpakolni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!