Belföld

Momentum: A piaci ár többszöröséért bérel parkolókat az Országos Kórházi Főigazgatóság

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A Momentum szóvivője, a Facebookon hívta fel arra a figyelmet, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) a piaci ár többszöröséért bérel parkolóhelyeket a Szent István téri mélygarázsban.

Tompos Márton az OKFŐ idei szerződéslistájára hivatkozva azt állítja, a már a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó intézmény évi bruttó 10,7 millióért bérel három parkolóhelyet a vezetőknek a Szent István téri mélygarázsban.

A Momemtum szóvivője kiemeli, ez a mélygarázs a Belügyminisztérium közelében van, ami átvette az OKFŐ irányítását az EMMI-től.

A szerződés több szempontból is problémás – írja Tompos.

Kezdjük az alannyal: az elérhető információk alapján a SAS Magyarország Vagyonkezelő Kft-nek nincs mélygarázsa a Szent István téren. Van viszont mélygarázsuk a Széchenyi István téren, ez, ahogy a SAS Kft. is, a Gresham Hotelhez tartozik.

A szóvivő kiemeli, hogy bármelyik mélygarázst is használja az OKFŐ, akkor is legalább háromszoros árat fizetett érte. A mélygarázsok jelenlegi árai szerint a Grashemnél 2.787.300 forint, a Szent István téri mélygarázsban pedig 2.304.000 forint egy évre három autó parkoltatása.

 

Frissítünk!

Az OKFŐ közleményében azt írja, nem igazak azok a hírek, amelyek szerint az OKFŐ többszörösen túlárazva bérel parkolóhelyeket a Belvárosban. “A Belügyminisztérium a saját parkolójában ugyanis csak egyetlen gépkocsinak tud parkolóhelyet biztosítani, az OKFŐ egyéb gépjárművei részére nem. A járvány elleni védekezés során azonban akár napi több alkalommal is szükségessé válik az OKFŐ fővárosi telephelyein dolgozó munkatársainak a Belügyminisztériumban, vagy az Emberi Erőforrások Minisztériumában történő megjelenése, ezért került sor 3 gépkocsi részére parkolóhely bérlésre, autónként havi 64 173 Ft-os áron. A beszerzés során hivatalunk minden hatályos jogszabályt betartott” – olvasható a szerdán megjelent közleményben.

Az OKFŐ szerinz ugyancsak nem igaz az az állítás, amely szerint luxustaxi szerződést kötöttek volna.  “Az éves keretszerződés ugyanis tartalmazza az OKFŐ összes Budapest Taxival kapcsolatos taxikártyáját (ügyintézői taxikártya). Az OKFŐ taxiforgalma átlagosan 300.000 Ft körül alakul havonta. Egy több, mint 800 fő dolgozót foglalkoztató, 10 fővárosi telephellyel rendelkező szervezet esetében mindez nem tekinthető kiugrónak” – írják.

Kiemelt kép: Az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetője, Jenei Zoltán főigazgató, valamint helyettesei, Bábiné Szottfried Gabriella, Bene Ildikó, Szabó Bálint, Takács Péter és Tóbiás Tamás (b-j) a kinevezési okiratok átadásán a Karmelita kolostorban 2020. december 21-én.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik