Belföld koronavírus

Szlávik: Megtelt a Dél-pesti Centrumkórház intenzív osztálya

Kovács Attila / MTI
Kovács Attila / MTI

Nálunk az intenzív osztály tele van, az itt kezelt koronavírusos betegek 80-90 százaléka oltatlan – erről beszélt Szlávik János a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az ATV Heti Napló című műsorában. Hozzátette: úgy tűnik, nemsokára szóba kerülhet a negyedik oltás, ugyanis elképzelhető, hogy bizonyos időközönként újra kell majd oltatnia magát az emberiségnek.

Szlávik elmondta, hogy sok oltatlan beteg van, és vannak olyanok is, akik az oltás ellenére is bekerülnek a kórházba, de utóbbiak általában nem kerülnek intenzív osztályra, és meg is gyógyulnak. Arra a kérdésre, hogy a járványügyi adatokat tekintve miért vagyunk a világ élvonalában, az infektológus azt válaszolta, hogy: egész Európára jellemző most, Romániára, de akár Németországra, Belgiumra is. A dolgoknak ugyanis csak egy része az átoltottság, itt szerepet játszanak a lezárások, vagy akár a védettségi igazolvány használata, tehát ez komplex dolog – tette hozzá.

Szlávik János szerint az is elképzelhető, hogy további intézkedésekről kell majd a közeljövőben dönteni, mert a szennyvízben emelkedik a víruskoncentráció, ami azt jelenti, hogy a következő két hétben nem számíthatunk arra, hogy a helyzet javulni fog.

Szlávik arról is beszélt, hogy a kötelező oltásokat olyan betegségek ellen kell bevezetni, amit el lehet törölni a Föld színéről, ilyen például a fekete himlő, a koronavírus viszont nem ilyen.

Szlávik szerint az oltásellenesek felét lehetetlen meggyőzni. A szakember figyelmeztetett, hogy a koronavírus nem olyan, mint az influenza, úgy tűnik, itt 4-6 havonta fel kell frissíteni az immunrendszert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik