Belföld

Búcsúzik az ELTE Klein Lászlótól: különös titokzatossága mögött hihetetlen tudás lakozott

ELTE PPK
ELTE PPK

Mint arról korábban a 24.hu elsőként beszámolt, megtalálták Klein Lászlónak, az ELTE Pszichológiai Intézete munkatársának a holttestét a Dunában, a Kopaszi-gátnál.

Az intézmény honlapján hétfőn délután tudatta a halálhírt.

Mint írják, Klein László 2004 májusától dolgozott a Pedagógiai és Pszichológiai Karon. Halk szavú, szelíd, a végletekig segítőkész kollégát ismerhettek meg személyében.

Oktató, kutató kollégáink, de nyugodtan mondhatjuk, hogy minden hozzá forduló munkatárs és hallgató hatékony segítséget, kiváló szakmai támogatást kapott munkatársunktól. Zárkózottsága, különös titokzatossága, csibészes félmosolya mögött hatalmas elkötelezettség, hihetetlen tudás, végtelen szorgalom és önzetlenség, de iróniával fedett sérülékenység is lakozott

– emlékeztek meg róla.

Az ELTE búcsúját azzal zárta:

rettenetes a tény, hogy többé már nem kereshetjük fel kedves kollégánkat, nem fordulhatunk hozzá egy jó tanácsért, szakmai segítségért, de a vele való találkozási pontok, a közös munka, a tőle kapott támogatás életünkön át éltetni fogja emlékét. Drága Laci, nyugodj békében!

A 47 éves kutató még október 28-án tűnt el. Elhagyta a budapesti munkahelyét és egészen idáig semmit sem lehetett tudni a hollétéről.

Klein kutatási területe a posztszubkulturális média, az ellenkulturális mozgalmak és a deviánsok olvasásszociológiája volt. Alapító szerkesztője volt az Irodalom Visszavág sorozatnak, de írásai jelentek meg többek közt a Terasz, az Irodalmi Jelen, a prae.hu, a Tudományos és Műszaki Tájékoztatás és a Metal Hammer Hungarica lapjain is.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik