Belföld

Fekete-Győr szabadon gengszterezheti Tóth Csabát

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Ez persze nem jelenti azt, hogy Tóth Csaba valóban gengszter lenne, de a momentumos politikus vélekedhet így.  

Fekete-Győr András, a Momentum alapítója és listavezetője a Facebookon számolt be arról, hogy Mészáros Lőrinc után Tóth Csabával szemben is pert nyert.

Legutóbb Mészáros Lőrinc próbált ellehetetleníteni, amikor arról beszéltem, hogy hozzá hasonló oligarchák is ülnek majd a vádlottak padján a kormányváltás után. Mészáros nem járt sikerrel, a bíróság nekem adott igazat: igenis lehet nevén, vagyis »bűnözőnek« nevezni

– idézi fel posztjában a Momentum politikusa a pár héttel ezelőtti perét Mészárossal.

Fekete-Győr még tavaly októberben, a Szabad Európa Rádióban nevezte az MSZP politikusát „gengszternek”. A politikus azt írja, a bíróság most másodfokon is megerősítette: lehet „gengszternek” nevezni Tóth Csabát.

Azért fogalmaztam így az interjúmban, mert szóba került a megszámlálhatatlan zűrös ügybe keveredett szocialista képviselő. Akkor is elmondtam: az ellenzéknek meg kell tisztulnia, ehhez pedig a Tóth Csabához hasonló politikusoktól meg kell szabadulnunk

– érvel Fekete-Győr.

Posztja végén hozzáteszi: „És végül meg is szabadultunk Tóth Csabától: a Momentum kezdeményezésére, a miniszterelnök-jelölti vitákban központi témává téve, valamint Hadházy Ákos elképesztő kitartásának köszönhetően meg is valósult, így egy nagymértékben megújult és megtisztult ellenzék indulhat harcba az Orbán-rendszerrel szemben tavasszal.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik