Belföld

Nincs döntés a hajdúszoboszlói rendelő igazgatói posztjáról, mert a fideszes többségű városvezetés favoritjának nincs megfelelő végzettsége

Azért nem döntöttek csütörtökön a hajdúszoboszlói Járóbeteg-ellátó Centrum igazgatói posztjáról, mert az egyik jelöltnek nincs releváns egyetemi végzettsége – írja a Debreciner. A beérkezett pályázatok elbírásához ezért az egészségügyi közszolgáltatásért felelős szervnél engedélyeztetni kell, hogy Böcsödi István a megfelelő végzettség és egészségügyi menedzseri szakképesítés nélkül is lehessen igazgató.

A pályázatot a hajdúszoboszlói önkormányzat azért írta ki, mert november végén lejár a jelenlegi vezető Varga Tamás főorvos megbízatása. Varga tizenöt éve áll az intézmény élén.

A rendelőintézet munkavállalói nemrég egy petícióban álltak ki az újraválasztása mellett, amelyet – mint írják – minden dolgozó aláírt.

A lap több helyi politikustól úgy értesült, hogy a várost vezető, Fidesz által dominált koalíció mégsem Varga Tamást, hanem Böcsödi Istvánt preferálja. Ezt a város alpolgármestere, Kovács Gergely a lap érdeklődésére nem erősítette meg. A város független polgármestre, Czeglédi Gyula a Facebbok oldalán azt írta, a pályázatokról szóló döntést arra való tekintettel halasztották el,

hogy a jelöltek közül Böcsödi István pályázó számára az egyetemi szintű végzettség alóli mentességet, valamint az egészségügyi menedzseri szakképesítés 5 éven belüli megszerzését előzetesen az egészségügyi közszolgáltatásért felelős szerv által engedélyeztetni szükséges. Az engedélyt követően dönthet az önkormányzat a pályázók meghallgatásáról, a pályázat elbírálásáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik