Belföld

Jogerősen öt évet kapott Ó. Bence, aki megkéselt egy SZFE-s maszkos nőt a csepeli buszon

police.hu
police.hu

Öt év börtönre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte jogerősen a Fővárosi Törvényszék azt a felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszakkal, valamint súlyos testi sértés kísérletével vádolt Ó. Bencét, aki februárban késsel sebesítette meg egy SZFE-maszkos nő arcát a 151-es buszon,

Ó. Bence február 25-én a  Szent Imre tér felé közlekedő buszon odalépett az SZFE-s maszkot viselő nőhöz, majd dühösen szidalmazni és fenyegetni kezdte a mozgalomhoz való tartozása miatt. Ezt követően egy nyolc centis pengehosszúságú kést rántott elő, amivel megsebesítette a nő arcát.

A férfi a következő megállóban leszállt a buszról és elmenekült a helyszínről. A csepeli bíróság hat év börtönre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte a támadót első fokon. A döntéssel szemben az ügyészség, valamint Ó. Bence és a védője is fellebbezett.

A Fővárosi Törvényszék megállapította, hogy az elsőfokú bíróság az eljárási szabályoknak megfelelő, törvényes ítéletet hozott, helyesen értékelte a bizonyítékokat és indokolási kötelezettségének is maradéktalanul eleget tett.

A büntetéskiszabási körülmények értékelésénél azonban a másodfokú bíróság lehetőséget látott a kiszabott büntetés enyhítésére. Ezt azzal is indokolta, hogy a két vádbeli bűncselekmény motivációja azonos volt, és a súlyos testi sértés kísérleti szakban maradt.

A bíróság szerint a másodfokon kiszabott büntetés mértéke elegendő a büntetési célok eléréséhez és kellő visszatartó erővel bír mind az elkövető, mind pedig a társadalom többi tagja számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik