Belföld koronavírus

Müller Cecília: Megjelent Magyarországon a még fertőzőbb delta variáns

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Müller Cecília a kormány hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy már a delta plusz variánst is kimutatták Magyarországon. Ez a koronavírus rendkívül gyorsan terjedő mutánsa, már a tünetek megjelenése előtti két napban is fertőzhet az, aki megbetegszik.

Az a tapasztalatunk, hogy akik egy háztartásban élnek, nagyon gyorsan, és szinte kivétel nélkül magas kockázatnak ki vannak téve a vírusfertőzésnek.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) laboratóriumi vizsgálatai alapján egyértelműen a delta vírusvariáns dominál Magyarországon. Az országos tisztifőorvos közölte, éppen ezért az egész járvány ideje alatt nem volt annyira fontos az oltás, mint most.

Kérte, mindenki menjen el az oltási akcióhétre, akinek bármely vakcinája is hiányzik, mert a vírus nagyon gyorsan fertőző változata mindenkire komoly veszélyt jelent.

Müller Cecília közölte, telítődnek a magyar kórházak, nagyon sok a koronavírusos beteg, a napi új fertőzöttek száma is emelkedik. Az országos tisztifőorvos nem érti azokat, akik nem élnek a védőoltás lehetőségével, mert ezzel mások mellett még saját szeretteiket is veszélybe sodorják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik