Belföld

Holttestet találtak egy tűz perzselte házban a tűzoltók

24.hu
24.hu
Rákóczifalván valaki a rokonát kereste, de tűz nyomait találta a házban, ezután hívott segítséget.

Szerda délután kapott bejelentést a katasztrófavédelem arról, hogy valaki napok óta nem látta rákóczifalvai rokonát, átment hozzá, ott pedig tűz nyomait találta. Négy szolnoki tűzoltó egy járművel ment a helyszínre, ahol egy 30 négyzetméteres, kétszintes ház földszinti hálószobájában egy holttestet találtak – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A házban egy kialudt tűz nyomait fedezték fel. A konyhában egy elpusztult kutya maradványait is meglelték. A tűz pontos keletkezési idejét, helyét és okát a katasztrófavédelem vizsgálja. A tűzoltók azt ajánlják, hogy mindenki vegyen otthonra füstérzékelőt és porral oltó tűzoltókészüléket, így könnyen elolthatók az otthoni tüzek.

Halálos tűz Kunhegyesen is

Később jött a katasztrófavédelemtől egy újabb szomorú hír: újabb tűzeset miatt vesztette valaki életét. Ezúttal a kunhegyesi Pósa Lajos utcába riasztották a tűzoltókat, akik négy járművel tizenhatan kezdték meg egy kigyulladt, 100 négyzetméteres családi ház oltását. Oltás közben egy ember holttestére bukkantak. A házban amúgy rengeteg felhalmozott ruha, papír, hulladék volt, ezek is égtek, meg a bútorok is. Oltás közben két gázpalackot is kihoztak a házból. A tűz okát még vizsgálják.

A közlemény megjegyzi, csak a szerdai napon ez a harmadik, halálesettel végződő lakástűz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik