Belföld

Saját pénzből viszi el az Elk*rtukra kollégáit az agrárkamara elnöke

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Győrffy Balázs fideszes parlamenti képviselő, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke saját zsebből hívja meg a kollégáit az Elk*rtuk című film vetítésére – írja a Népszava.

A laphoz eljutott egy „Kedves Kolléga!” megszólítású e-mail, amelyben Győrffy arra kérte címzetteket, hogy legyenek vendégei és december 9-én budapesti Cinema City Allee moziban tekintsék meg vele a filmet. A levélben egy regisztrációs link is szerepelt.

A Népszava megkereste Győrffyt, hogy megtudja, mennyibe került a vetítés, milyen indíttatásból érezte szükségét annak, hogy a kollégáinak ingyen filmvetítést rendezzen, és mivel a megszólításban a „kollégák” kifejezést használta, nem tart-e attól, hogy a szakmai szervezetként, köztestületként működő agrárkamara tevékenysége egy ilyen kezdeményezés hatására pártpolitikai színezetet kap.

A fideszes képviselő azt válaszolta: saját költségére hívta meg a kollégáit, a mozi egyik termét bérelte ki, amely 364 ezer 650 forintba került. Hozzátette:

A filmvetítésen természetesen nem kötelező a részvétel, semmiféle előnnyel vagy hátránnyal nem jár az, hogy valaki eljön rá vagy sem.

Az agrárkamarai elnök elmondta azt is, hogy senki előtt nem ismeretlenek a politikai nézetei és a világról alkotott képe, és ez befolyásolja a kulturális ízlését is, ezért választotta ezt a filmet, és megjegyezte: ahogy ő, úgy bármelyik kollégája meghívhatja a többi munkatársát egy sörre vagy a lakodalmára.

Kapcsolódó
Jól járt a saját maga által javasolt törvényekkel a fideszes politikus
Győrffy Balázs annak az Agrárkamarának az elnöke, amely kezdeményezte a földeladásokat. Ő is bevásárolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik