Belföld

Halálos háztűz volt Érsekvadkerten

Tűz volt Érsekvadkerten, a Rákóczi úton. A tűzoltók két járművel és hét fővel érkeztek a helyszínre, majd behatoltak az épületbe.

A tűzoltók a házban egy földön fekvő embert találtak, akin már nem lehetett segíteni. Mukics Dánielnek, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjének a tájékoztatása szerint a hetvenöt négyzetméteres parasztházban egy korábbi tűz még izzó nyomai voltak láthatóak.

A konyhában egy ágyat, egy fotelt, az ajtófélfát és a konyha feletti födémet érintette a három négyzetméteren pusztító tűz. A tűzoltók a födém még izzó részeit eloltották. Az ott élő három macskát pedig átadták a szomszédnak, aki befogadta az állatokat. A katasztrófavédelem vizsgálja a tűz keletkezésének okát és a körülményeit.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy egy lakástűznél nem a hő, hanem a mérgező füst belégzése vezet tragédiához. Sok használati tárgyunk, bútorunk tartalmaz ugyanis műanyagokat, ezek égésekor pedig mérgező gázok keletkeznek. Életmentő lehet otthonunkban egy füstérzékelő, amely hangos sípolással figyelmeztet, ha tűz keletkezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik