Belföld

Kilenc és fél év fegyházat kapott a belvárosi nyaklánckitépő

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Kilenc és fél év fegyházra ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a többszörös és különös visszaeső rablással vádolt férfit, aki fojtogatni kezdett egy idős nőt egy belvárosi társasházban, majd kitépte a nyakában lévő arany nyakláncot, és azzal megpróbált elmenekülni.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a 35 éves férfi tavaly augusztusban egy V. kerületi társasházban támadt rá a 75 éves asszonyra, aki a lépcsőn felfelé indulva, bevásárló szatyrokat cipelt.

A férfi mindkét kezével megragadta az időskorú nő nyakát és fojtogatni kezdte, majd egy hirtelen mozdulattal kitépte a nyakában lévő, mintegy 200 ezer forint értékű arany nyakláncot, és azzal kifutott a lépcsőházból.Az asszony a támadás hatására elejtette a kezében tartott szatyrokat és elesett a lépcsőn, amelynek során könnyebb sérüléseket szenvedett. Ezután felállt és kilépett a társasházból, majd segítségért kiabált, amire járókelők felfigyeltek a sietősen távozó férfira, és utána futottak, majd mindvégig követték őt, miközben értesítették a rendőröket.

A férfi menekülés közben az arany nyakláncot egy díszfa tartójába dobta. A rendőrök a férfit egy hotel parkolóházában lévő kocsi alatt találták meg. A férfit elfogták az ékszert pedig visszaadták a gazdájának.

A bíróság váddal egyezően 9 és fél év fegyházra ítélte a rablással vádolt férfit, azzal, hogy feltételesen sem engedhető ki. Az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik