Belföld

Hűvös, szottyos lesz a vasárnap

Ivándi-Szabó Balázs
Ivándi-Szabó Balázs

Éjszaka jobbára erősen felhős, illetve borult időre számíthatunk, inkább csak délkeleten lehet szakadozottabb a felhőzet. Több helyen párás, ködös lesz a levegő, a Dunántúlon szórványosan várható eső, zápor, másutt csak szitálás valószínű helyenként (északkeleten elvétve ónos szitálás sem kizárt) – írja az Országos meteorológiai Szolgálatra hivatkozva az MTI.

A Kiderül.hu előrejelzése szerint vasárnap a ködfoltok nagy része fokozatosan megszűnik. Délelőtt a Dunántúlon, illetve az északi, északkeleti megyékben jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt a fátyolfelhők mellett kisüt a nap. Délután nyugaton és északon is vékonyodik, szakadozik a felhőzet. A délelőtti órákban a Dunántúlon szórványosan előfordul eső, zápor, délután ott is egyre kevesebb helyen eshet. Másutt számottevő csapadék nem várható, néhol kissé megélénkülhet az északi, északkeleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között valószínű.

Hétfőn éjszaka főként az északi, északkeleti megyékben képződik köd, máshol inkább rétegfelhőzet lesz a jellemző. Napközben ezek néhol csak lassan oszlanak fel, ahol viszont ez megtörténik ott gyengén felhős, napos, párás idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű, de a ködös tájakon szitálás, esetleg ónos szitálás is lehet, az északi, északkeleti szél jobbára mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet -5 és +4, a maximum-hőmérséklet 8 és 10 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik