Belföld

Karácsony levélben szólította fel Orbánt, hogy ne blicceljen

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Karácsony Gergely levelet írt a miniszterelnöknek, amiben felszólítja, hogy ne blicceljen a kormány és fizesse ki a közösségi közlekedés normatív támogatását a Fővárosi Önkormányzatnak, ami 12 milliárd forintos összeg.

A főpolgármester sajtótájékoztatóján elmondta, ez egy viszonylag kis tétel, de fontos része a kiszámítható finanszírozásnak.

Ha valaki nem fizet az utazásért, megbüntetik. A kormány is elblicceli a maga által hozott törvényeket, a közösségi közlekedési rendszer tönkretételén dolgozik. Ugyanúgy bliccel és meg kell büntetni, ha máskor nem, akkor jövő áprilisban a választásokon

– mondta.

Szerint Orbán Viktor a saját szavát szegte meg, és Karácsony annak fényében követeli a 12 milliárd forintot, hogy a Fővárosi Önkormányzat minden hónapban kifizeti a maga részét a közösségi közlekedésre vonatkozóan.

Gyakran keresnek botrány a főváros körül, meglep, hogy ezeket a botrányokat nem veszik észre. Ennek az épületnek az eladásáról beszélnek, ami természetesen nem igaz, miközben az iparűzési adó elvonása és a közösségi közlekedés 12 milliárd forintos normatív támogatása akkora tétel, amit az épület képvisel

– magyarázta.

Tarlós István idején szerinte ez a pénz az év ezen szakaszában már megérkezett a Fővárosi Önkormányzathoz, és nagyon remélik, hogy hamarosan pótolja a kormány ezt az elmaradását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik