Belföld

Beperelte a Klubrádió a magyar államot

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Strasbourghoz fordultak, miután idehaza már nincs jogorvoslati lehetőség.

A Klubrádió a strasbourgi Európai Emberi Jogok Bíróságához fordult. Mint írták, a magyar állam – pontosabban annak Médiatanácsa – alapjogokat sértett, amikor tavaly megtagadta frekvenciahasználati engedélye meghosszabbítását.

A már postázott beadvány szerint ezzel sérült az Emberi Jogok Európai Egyezményének 10. cikke, amely alapjognak minősíti a véleménynyilvánítás, az információhoz jutás jogát – tudatta Cech András ügyvéd, aki számos más ügyet vitt sikerre Strasbourgban.

Stock Richárd vezérigazgató azt mondta, nem volt más választás, a Klubrádió a magyarországi jogorvoslati lehetőségeket kimerítette.

A magyarországi jogrendszer és bírósági gyakorlat szégyene, hogy egy fontos állami testület, mint amilyen a Médiatanács, saját kénye-kedve szerint dönthessen arról, mit hallgathat a közönség és melyik rádiót tilthatja le a frekvenciáról. A szabad tájékozódás joga alapvető emberi szabadságjog egy demokrácia működése szempontjából, ezért is kellett ebben az ügyben Strasbourghoz fordulnunk

– tette hozzá.

A Klubrádió február 14-e óta az interneten, a Facebookon, az Instagramon és a Youtube-on hallható. Az utóbbi hetek adatai szerint stabilan a harmadik legnépszerűbb internetes rádió, a hír- és beszélgetős rádiós műfajban toronymagasan az első.

Kapcsolódó
Rosszul érezném magam, ha Orbán Viktor szeretne
Ott voltunk a Klubrádió éjféli lekapcsolásakor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik