Belföld

Tényleges életfogytiglant kértek a 17 évvel ezelőtti makói kettős gyilkosra

police.hu
police.hu

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést kért a a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség arra a férfira, aki tizenhét évvel ezelőtt megölt egy 77 éves makói asszonyt és az 51 esztendős lányát.

A meggyilkolt asszony szerény életet élt, a nyugdíját azzal egészítette ki, hogy családi házának egyik szobáját kiadta egy  pénzváltónak. Az 51 éves lánya pedig a közeli iskolában dolgozott takarítóként.

Korábban az idős nő unokáját gyanúsították a gyilkosságokkal, akit a szagminta alapján választott ki a kutya. A férfit kihallgatták, de a szakértői vélemény szerint nem egyezett a genetikai nyoma a helyszínen találttal, így vele szemben az eljárást megszüntették, majd 2006-ban a nyomozást is, mert nem volt beazonosítható az elkövető. A kiemelt ügyeket felderítő főosztály 2019 novemberében kezdeményezte a nyomozás folytatását, és ennek során azonosították a vádlottat.

A Szegedi Törvényszék különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, és életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéssel sújtotta Sz. Dénest azzal, hogy legkorábban harminc év után bocsátható feltételes szabadságra.

Az elsőfokú ítélet szerint a Sz. Dénes 2004 novemberében Makón, a 77 éves sértett által egyedül lakott ház melléképületében elrejtőzött, majd az oda érkező idős nőt egy vascsővel brutálisan bántalmazta. Az asszony az ütésektől magatehetetlen állapotban a földre zuhant. Rövid időn belül a sértett 51 éves lánya is megérkezett az ingatlanba, ahol összetalálkozott a férfival, és dulakodni kezdtek.

A férfi a fiatalabb nőt egy késsel nyakon szúrta, majd a vascsővel őt is durván bántalmazta. A férfi nem sokkal később elvágta az ártalmatlanná tett nők nyakát és elmenekült az ingatlanból. A mórahalmi járásban élő, nőtlen, gyermektelen, vagyontalan, hajléktalan férfit tavaly februárban fogta el a rendőrség.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiemelkedően súlyos élet elleni bűncselekményt elkövető férfival szemben a lehető legszigorúbb büntetést kell kiszabni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik