Belföld

Szexre kényszerítette páciensét egy budapesti orvos

Letartóztatást indítványozott az ügyészség azzal a szexuális erőszakkal meggyanúsított külföldi orvossal szemben, aki bűnügyi felügyelet alatt állt a cselekmény idején egy korábbi, hasonló bűncselekmény miatt. A nyomozási bíró ismét bűnügyi felügyeletbe tette az orvost, ezért az ügyészség fellebbezett.

A gyanúsítás szerint a férfi július 21-én egy budapesti rendelőintézet felnőtt háziorvosi ügyeletén erőszakosan fogdosott egy vizsgálóágyon fekvő, kiszolgáltatott helyzetben lévő nőt. A BRFK szexuális erőszakkal gyanúsította meg az orvost.

Az orvos nyomkövetős bűnügyi felügyelet alatt állt a terhére rótt fenti bűncselekmény elkövetésekor, egy másik hasonló cselekmény miatt. A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség márciusban emelt vádat ellene, mert egy másik női páciense sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés miatt.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró a történtek után is bűnügyi felügyeletbe tette a dokit, ezért az ügyészség a letartóztatásáért fellebbezett. A férfi akár 10 évet is kaphat, ha bebizonyosodik a bűnössége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik