Belföld

Kiszivárgott hangfelvétel: választ vár Karácsony Gergely a vagyonkezelő vezetőjétől

Mohos Márton/24.hu
Mohos Márton/24.hu

Karácsony Gergely főpolgármester felszólította Barts J. Balázst, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. elnök-vezérigazgatóját, írásban adjon magyarázatot arra, miért, kikkel és kinek a megbízásából tárgyal egy kiszivárgott hangfelvételen a budapesti Városháza esetleges értékesítésének lehetőségéről – írja a hvg.hu.

Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes az ATV Egyenes Beszéd című műsorában hangsúlyozta: nem volt tervben és most sem tervezi a városvezetés, hogy a Főpolgármesteri Hivatal és a Fővárosi Önkormányzat otthonául szolgáló belvárosi ingatlant értékesítse.

Valóban kért korábban a Főpolgámesteri Kabinet egy anyagot a vagyonkezelő vezérigazgatójától a Városháza jövőjét érintően. Ebben több lehetséges jövőbeni szcenáriót vázolt Barts, többek között olyat is, amely elvi lehetőségként felvetette az ingatlanegyüttes értékesítését.

A Főpolgármesteri Kabinet azonban az anyag ismeretében már egy évvel ezelőtt egyértelműen elvetette az értékesítést

– mondta Kiss, aki hozzátette, hogy ő nem adtak felhatalmazást Bartsnak, hogy az értékesítésről tárgyaljon. Most arra várnak választ többek között, hogy miért gondolta mégis azt, hogy találkoznia kell ez ügyben bárkivel is. Kiss egyébként nem gondolja, hogy Bartstól olyan válasz érkezik majd, ami a bizalmat erősítené és szerinte „akár a menesztés lehetősége is az asztalra tehető majd”.

Kiss Ambrus még annyit mondott, hogy:

nincs kétségem afelől, hogy a vagyonkezelő vezetője hallható a felvételen, amely egyébként megdöbbentett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik