Belföld

„Te olyan hülye picsa vagy, mint eddig is voltál! Csókollak!” – mondta képviselőtársának a szarvasi polgármester

Még tavasszal, a március 15-i megemlékezések miatt alakult ki konfliktus Babák Mihály, Szarvas polgármestere és képviselőtársa, Pecsenye Erzsébet között. A telefonbeszélgetést utóbbi rögzítette és feljelentést is tett Babákkal szemben, az ügyben ma hoztak ítéletet, számolt be róla az RTL Klub Híradója.

A bíróságon le is játszották az ominózus, nem túl baráti hangvételű felvételt, amelyen Babák arról beszélt,

én Szarvas város polgármestere vagyok, nem Pecsenye Erzsébet ügyvéd. Ne szarakodjál velem össze-vissza, bazdmeg!

Az őt később feljelentő képviselőtársa ezt követően elmondta, ő teljes mértékben tudja, mit jelent a gyülekezési törvény, majd feltette Babáknak a kérdés, miért adott pontos tájékoztatást öt párttársának.

A polgármester gyorsan rövidre zárta a vitát:

te olyan hülye picsa vagy, mint eddig is voltál! Csókollak!

A keddi ülésen Babák Mihály már barátibb hangulatot ütött meg: Erzsikének nevezte képviselőtársát és bocsánatot kért. Mint fogalmazott, sajnálja, hogy elragadtatta magát,

A bíróság megrovásban részesítette és 10 ezer forintos bűnügyi költséget kell fizetnie. A megsértett képviselő három nap gondolkodási időt kért, mert most még nem tudja, a megrovás elegendő lesz-e ahhoz hogy a vádlottat visszatartsa-e ilyen és ehhez hasonló kijelentések tételében.

Babák Mihálynak nem ez volt az első hasonló ügye, tavaly azért nem rakta a szájába a mikrofont, mert az szerinte nőnek jobban áll.

Kapcsolódó
Szarvas fideszes polgármestere nem rakta a szájába a mikrofont, mert az szerinte nőnek jobban áll
Babák Mihálynak láthatóan tetszett az általa poénnak vélt félmondat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik