Belföld

Videóra vették, ahogy egy beteg fiút csoportosan bántalmaztak Szombathelyen

TM / Nyugat.hu
TM / Nyugat.hu

Egy bántalmazást ábrázoló videó kezdett terjedni közösségi oldalakon, egyebek mellett a TikTok-on, Instagramon. A videofelvételen az látható, hogy több fiatal megfélemlít, majd a cipőjük többszöri megcsókolására kényszerít egy rémült fiút.

A videón az áldozat középen térdel, a bántalmazói körülveszik, majd sorba odanyújtják a lábukat, és a fiú a cipőiket kezdi el puszilgatni. Ezután a fiú megkérdezi: ennyivel megúszta-e, majd feláll, de aztán az egyik bántalmazó újra térdre parancsolja az áldozatát.

A Nyugat.hu regionális hírportál azt írja, hogy az eset Szombathelyen történt, a lap munkatársa beszélt is a videóban látható tizenöt éves fiú édesapjával, aki a lap szerint csak hétfőn szembesült azzal, hogy mi történt a gyermekével.

Telefonon beszéltem a fiammal, aki már iskolában van. Nem kellett megerősítenie, hogy ő látható a videón, hiszen azonnal megismertem a hangját, az állását és ott a szenzor a kezén. Négy éves kora óta cukorbeteg, napi hat inzulint kap

– idézi a lap az apát, aki nem találkozik napi rendszerességgel a fiával, minthogy a szülők elváltak. A férfi a lapnak azt mondta, feljelentést tesznek.

A hírportál a videó kitakart változatát elküldte a Vas megyei rendőrségnek, ahonnan későbbre ígértek választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik