Belföld koronavírus

A berobbant negyedik hullám minden hetedik magyart elriasztja a 2022-es külföldi utazástól

Branstetter Sándor / MTVA
Branstetter Sándor / MTVA

Hiába fut fel nagy ütemben a fertőzöttek és kórházba kerülők száma, az aggasztó jelen helyzetről érkező hírek nem késztetik átgondolásra a többséget arról, hogy fog-e utazni jövőre, és  ha igen, hova és mennyi időre – ez a következtetés vonható le a napi.hu által rendelt felmérés adataiból. Ami talán még érdekesebb, hogy minden hetedik megkérdezett viszont úgy látja, hogy bár tervezett külföldre utazni, de inkább Magyarországon fog maradni, itt fog pihenni.

A Pulzus Kutató reprezentatív felmérése szerint a magyarok 53 százaléka nem változtatott utazási tervein annak ellenére, hogy az elmúlt napokban egyértelműen romlottak a járványmutatók szerte a világon – sőt Magyarországon a járvány reprodukciós rátája világviszonylatban is rendkívül magasra emelkedett, írja a portál. Ez a 2022-es utazásokra vonatkozik.

„A megkérdezettek mindössze 15 százaléka nyilatkozott úgy, hogy inkább belföldi desztinációkat keres majd, 8 százalékuk, ha utazna is külföldre jövőre, az kevesebb időre tervezi, mint a korábbi években. A válaszadók 24 százaléka nem fog utazni egyáltalán, ez azonban nem feltétlenül a koronavírus következménye.”

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Olvasói sztorik