Belföld

Mától jövő augusztusig újabb szakaszt zártak le a pesti alsórakparton

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI
A Lánchídtól délre folytatódik a víznyomócső-rekonstrukció, a munkálatok miatt mától változik a közlekedés a pesti alsó rakparton.

A pesti Duna-part belvárosi szakaszának felújításával párhuzamosan folytatódik a főváros egyik legrosszabb állapotú főnyomócsövének cseréje.

A BKK írja, hogy ma kezdődő munkák jelentős felbontásokkal járnak, emiatt a pesti alsó rakpart Jane Haining rakparti (az Erzsébet híd és a Lánchíd között) szakaszán a forgalom nem tartható fenn mindkét irányban.

Északi irányban az Erzsébet híd felől a Lánchíd irányába továbbra is lehet haladni a Jane Haining rakparton. Az ellenkező irányban az Apáczai Csere János utcát lehet használni.

A BKK szerint „a két útszakasz együttesen biztosítja a pesti alsó rakpart hálózati szerepét, ennek köszönhetően sikerül a munkák forgalmi hatásait csökkenteni”.

A szombat hajnali munkakezdéskor déli irányban lezárták a Jane Haining rakpartot. Ezután a déli közúti irány az Apáczai Csere János utcán át halad. Az alsó rakpartra az Irányi utcánál lehet ráhajtani.

A lezárás miatt szombat hajnaltól változik a környéken közlekedő BKK-járatok útvonala is. A 105-ös és a 178-as autóbusz a Gyöngyösi utcai végállomás felé már hétvégén is a munkanapival azonos útvonalon, a Jane Haining rakparton közlekedik, így az Erzsébet tér helyett a József Attila utcában az Eötvös tér és a József nádor tér megállóhelyeken áll meg.

A felújítás várhatóan 2022 augusztusáig tart.

A vízmenti autósközlekedés szerelmesei számára csapás, hogy mindeközben ma hajnalra a budai alsórakpart Batthyány tér alatti szakasza is zár alá került; ezen etap áthidalására a Fő utca ajánltatik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik