Belföld

Tényleg megfúrhatja az atlétikai vb-t a főváros

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Tüttő Kata szerint becsapta őket a kormány, semmilyen párbeszéd nincs a két fél között.

A kormány nem utalta el az október 31.-ei határidőig a fővárosnak járó 10 milliárd forintot, így Budapest hamarosan akár meg is vétózhatja az atlétikai vb megrendezését

– ezt mondta a Spirit FM reggeli műsorában Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, aki azt is világossá tette, hogy a kormány egyáltalán nem tárgyal a fővárossal, jelenleg semmilyen párbeszéd nem zajlik a két fél között.

Semmilyen érdemi párbeszéd nincsen. Nem beszél velünk a kormány arról, hogy mit csinál Budapesten, miközben megígérte.

A főpolgármester-helyettes úgy látja, a fővárosi önkormányzatnak időben és eszközrendszerben végtelen lehetősége van, hogy meggátolja az atlétikai stadion megépítését. A céljuk ugyanakkor nem a sporteseméy megfúrása, hanem a két fél megállapodásnak megfelelően a budapesti szakrendelők felújítása és a várólisták csökkentése.

Arra a kérdésre, hogy mennyire vetne rossz fényt rájuk a nemzetközi sajtóban, ha tavasszal, épp a választások előtt vétóznák meg az atlétikai vb-t, Tüttő azt mondta, a nemzetközi szövetségnek jelezték, hogy a kormány becsapta őket, ők maguk pedig egy nem tisztességes játszmában értelemszerűen a budapestiek érdekeit fogják képviselni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik