Marjai János / 24.hu
Belföld

Népszava: Átgondolja a kormány a kötelező oltás visszavonását

Arról ír a Népszava, hogy két pedagógus-szakszervezet szerdán több órán keresztül tárgyalt az Emberi Erőforrások Minisztériumában a többi közt a kötelező oltás visszavonásáról.

Erre a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) képviselői végül az ígéretet kapták: a kormány jövő hét szerdáig átgondolja a szakszervezetek követelését a kötelező oltás visszavonásáról, és egy új javaslatot tesz majd. Erről Nagy Erzsébet, a PDSZ választmányi tagja számolt be a lapnak.

A szakszervezetek állítják: felelőtlenség, hogy a kormány olyan szereplőkre hárítja az oltásokról szóló döntést, akik sem országos, sem területi járványügyi adatokkal, sem megfelelő szaktudással nem rendelkeznek.

Ezentúl tárgyaltak a pedagógusok bérrendezéséről is, ám – mint Nagy Erzsébet fogalmazott – nem érte őket meglepetés, az Emmi képviselői ugyanazt a javaslatot vettették fel, amit Orbán Viktor miniszterelnök korábban bejelentett. Eszerint jövőre 10 százalékos béremelést kaphatnak a tanárok, majd 2023-ban jöhet egy komolyabb bérrendezés. A szakszervezeti oldal számára ez elfogadhatatlan – szögezte le a PDSZ képviselője.

Ajánlott videó