Belföld

A Médiatanács nem talált kivetnivalót abban, hogy a közmédia hajléktalanok képeivel szörnyülködött Budapesten

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A Híradó.hu-n arra biztatták az olvasókat, küldjenek fotókat a lepusztult fővárosról.

Nem találta jogsértőnek a közmédia azon tartalmait a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, amelyekben a készítők úgy szörnyülködtek a Budapesten dúló állapotokon, hogy közben szerencsétlen sorsú embereket mutogattak.

A Telex írása szerint a Híradó.hu az elmúlt hónapokban kiemelt figyelmet fordított a témára, rendre arra biztatva az olvasóit, hogy küldjenek fotókat a lepusztult városról. Az ezúton beérkezett képeket tették aztán közzé, annak ellenére is, hogy több fotón szerencsétlen élethelyetben lévő emberek bukkantak fel.

A történtek híre a Médiatanácshoz is elért, ott azonban a vizsgálat lefolytatása után úgy döntöttek, nem indítanak eljárást.

Indoklásukban úgy fogalmaztak,

A Hirado.hu »Káosz, szenny, dugók – Küldjön fotót a lepusztuló Budapestről!«️ és az »Ellepték a drogosok és a hajléktalanok a buszmegállókat – Küldjön Ön is fotót a lepusztuló Budapestről!«️ című szeptemberi cikkeivel kapcsolatban nem merült fel jogsértés: az írások a fővárosi közterületeken tapasztalható állapotokat mutatták be, a megjelent fotók illusztrációként szolgáltak, az ott látható személyek nem voltak azonosíthatók.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik