Belföld

Vádat emeltek a darnózseli hentes ügyében az egyik hamisan tanúzó hozzátartozó ellen

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI
A nő az eljárás során alibit próbált biztosítani a gyanúsítottnak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt hamis tanúzás miatt a darnózseli emberölés miatt elítélt terhelt egyik hozzátartozójával szemben, aki alibit próbált neki igazolni a bűntény idejére.

Közleményében a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség azt írja, a vádirati tényállás szerint a nő az emberölés miatti büntetőeljárás során tanúként végig hamisan állította, hogy az elkövető a bűncselekmény időpontjában nála tartózkodott.

A Kúria a férfit bűnösnek mondta ki előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében.

Az emberölés bűntette miatti büntetőeljárás során eljáró bíróságok mindegyike megállapította, hogy valótlan a terhelt és hozzátartozójának azon egybehangzó állítása, miszerint a bűncselekmény elkövetésének időpontjában a felesége megöléséért jogerősen elítélt férfi nála, a nő otthonában tartózkodott.

Az ügyészség a nőt büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás bűntettével vádolja. A bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyészség gyorsított eljárást kezdeményezve – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzés meghozatalára tett indítványt, melyben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte.

Az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja megfogni az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik